Copii din tara nimanui

Ma uitam azi la Realitatea cum prezentau o stire despre casele de copii si centrele de ocrotire, nume pretentioase de altfel, din Bucuresti. Daca stirea este din Bucuresti asta nu inseamna ca cele intamplate nu se aplica si in alte locuri din tara.

La aceste institutii se practica inchirierea de copii. Adica vine cineva interesat de o mana de ajutor, (atentie! VORBIM DE MINORI), ca e pentru curatenie in casa, gradinarit, spalat covoare, etc., vorbeste frumos cu portarul de la institutie si isi inchiriaza pe niste lei cati copii are nevoie. Toate acestea au fost date in vileag cu ajutorul unui reporter cu o camera ascunsa.

Ei, problema mai grava este ca autoritatile care ar trebui sa ia masuri si sa scuture aceste institutii de lepadaturile care au tupeu sa zica ca lucreza in folosul copiilor, aceste autoritati spun cu nonsalanta ca totul este din vina portarilor si ca acestia vor avea parte de pedepse aspre. Pai cum mama dracu’ sa fie vina exclusiva a portarilor? Ei raspund de siguranta copiilor? Ei sunt responsabili pentru evidenta acestora? Dasca nu ar fi sefi care sa fie de acord cu asa ceva, portarii nu ar avea ce face.

Sunt curios ce o se mai auda despre acest fapt, tinand cont ca politia a spus ca va face o ancheta “serioasa”. Termen destul de vag in Romania.

Advertisements

~ by Daniel Codrea on June 25, 2009.

3 Responses to “Copii din tara nimanui”

  1. stii care e cacaua? daca o iei pe de o alta parte, asa macar mai ies si copii aia din rahaturile alea de cladiri, si mai invatza sa faca cate ceva, asa cum ar invatza acasa.
    nu da cu chetroiul, ca nu-s deacord cu exploatarea lor – o dat peste mine simtzu practic si poate un strop de cinism!

    • Pentru asa ceva ar trebui sa aiba cursuri practice de unde sa poata invata si ei cate ceva. Ce se intampla la noi este ca ei invata cum sa devina servitori si cum sa isi plece capul si, in acelasi timp, acumuleaza o ura ce de multe ori nu se termina cu bine.

  2. Daca vorbim de etica si aplicatiile practice necesare educarii unui copil, sunt deacord cu tine. Goana dupa bani pe de alta parte si institutiile care “nu au fonduri” pentru organizarea anumitor evenimente sau de ce nu, taberele organizate odinioara au intrat in istorie, cadrele primesc o indemnizatie slaba ceea ce rezulta o asemenea atitudine. Nici asta nu este in regula dar….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: