De dimineata culese

E suficient sa faci o plimbare de 15 minute prin Cluj ca sa iti dai seama cat de cosmopolit a ajuns orasul. Aici, in aceasta metropola, aceasta jungla urbana, numita Cluj, Kolozsvar cum se mai aude pe la unii :P, viata este plina de ea insasi. Gasesti, pe un spatiu mai mic de o strada, mai multe “minuni” decat intr-un film american.

Culese: anunt important: “pierdut caine, rasa chihuahua, zgarda cu diamante, in zona Hasdeu” – si cand te gandesti ca “pe vremea mea” studentii se bucurau daca aveau bani de o carte, film, bere, tigara etc. Asta daca nu stiati este din categoria Beverly Hills de Kolozsvar.

Inca un anunt, de data aceasta mediatizat intens: “Vand ieftin vila, multe camere, multe dependinte, informatii la vecinul. Aici nu este locul unui anunt publicitar”. Ei, mi se pare o idee ingenioasa de a descuraja lipirea afiselor pe orice obiect relativ plan, dar, lipind pe 100 de metri mai mult de 10 astfel de afise, oare cei care coordoneaza campania nu produc aceeasi poluare vizuala ca si cei care isi lipesc afisele ocazionale? Categoria: dincolo afisul era mai putin.

Al treilea subiect ce mi-a atras atentia este reprezentat de muncitorii care sapa de cateva saptamani prin tot Clujul. Cum era si de asteptat au ajuns si la mine la bloc, si dai si sapa, si dai si injura , si dai si sapa. Cum acestia isi incep activitatea de sapa-injuratura de pe la 7 dimineata, azi am avut o trezire ca-n poveste. Un susur incantator de picamar ( cu a si ă ca suntem romani) fondat de glasul de privighetoare al unui cor de zilieri cu o cultura vasta in ale cuvintelor. In toata harmalaia pe care au facut-o acestia, si vecinii care n-au rabdat sa ii asculte, la un moment dat se aude vocea unui sef, sau asa ceva, de pe acolo: ” Ca baaaa, nu zbiera ca animalu ca oamenii doarme acilea”. Categoria: io simpatizez cu aproapele mio.

Advertisements

~ by Daniel Codrea on June 16, 2009.

One Response to “De dimineata culese”

  1. Si eu vreau sa imi cumpar o casa si acum ma documentez peste tot despre preturi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: