criza ei de criza

Asa cum au dovedit de-a lungul timpului, romanii sunt un popor care se poate adapta foarte usor la orice “nevoi” externe.

Si cum in ziua de astazi, oriunde te intorci , toata lumea murmura “criza, criza, criza …” , si romanii au adoptat criza. Criza la romani este un fenomen, totusi autohton, in care fiecare profita de portita primita, pe masura capacitatilor si a puterilor, evident.

Multe afaceri au atarnat cearsaful crizei si l-au tavalit in fata angajatilor pentru a le demostra ca locurile de munca sunt un lux care se preteaza doar celor care nu sunt ca ei, ca salariile pot sa creasca si in jos, ca nevoile si drepturile angajatilor trebuie lasate acasa, ca nu cumva CRIZA sa sufere un soc si sa se burzuluiasca si mai tare.

Altii, care nu au avut treaba cu munca si cu finantele nici inainte, simt criza ca pe un trend, care va disparea la fel cum a si aparut: poc… si gata.

Acum , nu cred ca sunt eu in masura sa ii critic pe unii si sa ii laud pe altii, nici sa impart judecati, dar pot totusi constata fatarnicia care creste sub paravanul problemelor mondiale. Pot sa nu raman tacut la nesimtirea unora , care cred ca atunci cand la altul este rau, inseamna ca prin empatie si lor le e rau, dar doar asa de forma, adica punem preturi mari, dam afara oameni, ne batem cu pumnu-n piept ca murim din cauza economiei globale, dar vacanta in Dubai musai facuta. Ea, vacanta, este un obicei sfant, precum peregrinarea la Mecca.

Si in tot acest timp, si in acest peisaj, viata politica romana este la fel de “excentrica” si de “unica” cum o stiam si pana acum. Oameniii cu functii inalte sunt la fel de “inalti” ca si pana acuma, iar cei de rand, masa comuna sunt mai plecati ca niciodata, ca , de’, este criza, ce dracu’!

Advertisements

~ by Daniel Codrea on January 28, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: