time for a change

ma uitam cat de increzatori sunt americanii, acum ca Obama a castigat alegerile.

oricat de multa naivitate, prostie si dezinteres le atasam americanilor, ei totusi pot sa ne dea lectii la ceea ce inseamna incredere in cel ales, simtamant patriotic, etc.

ma gandeam cam ce ar fi la noi daca ar iesi un presedinte mai tanar, nu negru, ca negrii nostrii autohtoni sunt tigani – si nu e de dorit sa ajunga unul presedinte. ei la noi daca ar iesi unul mai tanar ar fi… exact la fel cum a fost si pana acum, la noi se poate perinda oricine pe la presedentie sau pe la guvern, caci odata ajuns acolo trebuie sa-si ia locul in masinarie, sa-si lege centura de fotoliul ocupat si sa navigheze cat il tin puterile-buzunarul-obrazul, ca mai apoi sa predea stafeta la urmator desertator de vise.

nu vreau sa compar romania cu sua, asa ceva e pir si simplu un gand idiotic. tot ce vreau este sa avem puterea de a invata de la altii cateva aspecte ale jocurilor politice, cel putin cele pe care sa le vada poporul. niciodata nu am pretins ca as vrea sa stiu tot ce se petrece in parlament, e ceva ce nu ma incanta, tot ce vreau este ca imaginea afisata catre popor, si catre celelalte natiuni sa fie una, chiar in plina criza de identitate ( caci noi avem criza de identitate, nu economica) sa fie cea de oameni care gandesc. orice om e capabil de anumite fapte, dar nu toti au puterea de a gandi faptele pe care le savarsesc. stiu ca sunt oameni din acestia la noi in tara, intelectul abunda pe strazi. problema e ca pana sa ajunga la o pozitie “cheie” se infunda teava intelectualismului pe undeva, iar la staturile superioare de conducere ajunge doar aburul unei asa numite desteptaciuni fugitive.

nu inteleg cumse poate ca o tara cu oameni destepti sa cada tot mai jos pe panta cretinismului politic. chiar sa avem nevoie de un lunetist priceput care sa aeriseasca cateva capete???

Advertisements

~ by Daniel Codrea on November 5, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: