tara cui?????????? / din cauza cui???????????

Ascultam mai devreme la radio guerilla, cum un tata cu un copil de 2 ani jumate cauta de disperat sa cumpere un vaccin pe care trebuie sa il administreze copilului, si cum peste tot da numai de raspunsuri negative. Cazul lui, ironic vorbind, fericit – pentru ca dispune de suficienti bani pentru a cumpara vaccinul – sub nici o forma nu este unic. Problema majora este ca sunt mult mai multi cei care nu dispun nici macar de bani pentru a cumpara aceste medicamente, care intr-un sistem medical normal ar trebui sa fie distribuit gratuit.

Cei de la ProTV prezentau o stire cum ca in tara noastra , rata mortalitatii infantile este cea mai mare in Europa. Ar trbeui sa ne mai mire acest fapt, atunci cand totul merge deandoaselea? Mai nou se face campanie intensa impotriva medicamentatiei “dupa ureche”. Adica tot mai multi romani merg la farmacie si o roaga pe farmacista sa le dea ceva pentru baiurile pe care le descriu in 2-3 minute. Sincer nu ma mir. Din moment ce in spitale conditiile sunt atat de mizere incat toata lumea fuge de ele, ce ar vrea statul?

Sa mergem in pas vioi la doctor? La doctor unde? In spital, sau la cabinetul lui particular?

Ca la cabinete, totul e bine si frumos; curat, toata lumea zambeste, in special cand te trezesti cu o nota de plata de zici ca ti-ai luat un LCD.

Unde sunt oamenii care chiar fac medicina din pasiune? Nu ma refer la voluntari. Trebuie platiti, si inca bine, pentru a fi siguri ca isi fac treaba cum trebuie. Dar totusi cum de poate exista o mizerie atat de mare, atat la propriu cat si la figurat intr-un sistem sanitar? Ce trebuie sa se intample ca sa cadem in cap sa ne vina mintile la loc?

Nu vreau sa blamez pe cineva anume, pentru ca si eu sunt cetatean al acestei tari, si si pe mine, deseori ma doare-n cot de toti si toate, dar parca astept ca pornirea sa vina de la cei care reprezinta aceste sectoare problematice. As fi in stare sa militez si sa ma dedic unei cauze, dar sa stiu ca n-o fac in zadar. In ultima vreme, si asa ma-nec in cooperativa munca-n zadar, si nu e bine.

De ce avem nevoie? Inca o revolutie? Sa ne mai lamentam inca 19 ani ca am avut o revolutie si au murit oameni? Sau ce altceva???? Anybody, any idea???????

Advertisements

~ by Daniel Codrea on October 21, 2008.

2 Responses to “tara cui?????????? / din cauza cui???????????”

  1. de pasapoarte…

  2. …de un Nebun. Adica un om, cetatean al tarii, care sa aiba suficienta pasiune si dedicatie, pe de alta parte suficienta nepasare de sine incat sa isi ia vro 5 pusti si 2 pretini cu el si sa ii impuste pe toti cei “responsabili”, pe “reprezentanti”. Macar dupa aia n-am plange. (Unii dintre noi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: