vocea diasporei =/= vocea ratiunii

Dupa cum bine stiti suntem reprezentati, din fericire sau pacate, mai peste tot in lume. Nu exista colt de tara care sa nu fi fost strabatut macar de vreun reprezentant de-al nostru.

Dar parca totusi, din dorinta de a ne pastra radacinile, si de a da o fuguta din cand in cand (special de sarbatori) se bea o tuicuta si sa manance sarmalute cu mamaliguta, romanii se inghesuie in zonele europene, gen Italia, Spania, Franta, Germania, etc.

Pentru ca in aceste tari avem deja si reprezentatnti in guvernele locale, mai mult sau mai putin, evident ca se organizeaza si diferite evenimente pentru fratii nostri.

Ei si acum stire de stire. “Mare concert mare Sistem (aia cu butoaiele – in caz ca ati uitat) in Italia. O saptamana intrega. La primul concert au fost prezenti chiar si Chivu cu noua nevasta (oare cat io platit sa le faca asa reclama?)”. Totul bine si frumos, nu? Niste oameni se distreaza pe o muzica pe care nu trebuie sa te gandesti intens so pricepi.

Dupa concert , un report vrand sa prinda momentul gaseste un reprezentant de seama al diasporei (ma gandesc oare cum aratau restul de acesta era reprezentantul de seama???) si il chestioneaza in legatura cu evenimentul. “Pai e frumos ca mai avem si muzica de-a noastra, dar pentru noi cei de aicea ar trebui sa ne aduca manele, ca la noi astia de aici ne place manelele.”

De aici nu pot decat sa revin la postul anterior, unde ma gandeam sa exportam manelisti far numar, fara numar, la elvetieni ca aia nau dusmani. Ei, na!!! Hai mai bine ii trimitem in Spania si Italia, ca relatiile cu aceste tari este si asa deja intr-o prapastie adancaaaaaaaaaaaaaaaaa. Si daca tot nu putem drege lucrurile macar sa le dam niste necaz autohton care sa le cante despre femei si masini si dusmani si avere si golani fara numar, fara numar.

Advertisements

~ by Daniel Codrea on September 30, 2008.

One Response to “vocea diasporei =/= vocea ratiunii”

  1. …dar din Spania si Italia sigur fara numerele (asa cum au fost si dragostele din tei) se vor extinde si in alte tarisoare ale minunatei Europa si in curand o sa ramanem cativa roakeri zapaciti in Romania, si asa “marginalizata”.
    Deci: haaai sa ii torturaaaaam! pana mai putem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: