viva la revolucion

ieri ascultam o emisiune despre ce masuri ar trebui luate ca sa avem o rata: ba cu prezenta mare la vot, ba cu candidati onesti, ba cu un electorat inteligent.

acum daca stau sa ma gandesc bine, la toate ipotezele de mai sus vad doar o singura solutie: VIVA LA REVOLUCION. nu trebuie neapart sa fie o varsare de sange ca sa se schimbe lucrurile, mai degraba o varsare de “intelect”. tara noastra este impartita in doua: cei multi si prosti, pe de o parte, si cei putini si destepti, pe de alta.

acum, cei prosti, prin prostia lor, intotdeauna vor cauta sa fie la suprafata. din pacate, la noi, si-au gasit un mediu propice proceerii lor. sunt din ce in ce mai multi, si din ce in ce mai prosti.

cei din a doua categorie, cei asa numiti “destepti” sunt putini la numar, si se si ascund in spatele maselor. din convenienta? din neputinta? din lene?

sincer nu stiu ce sa cred. atat de multe s-ar putea realiza, cu atat de putini oameni. trebuie doar o voce mai hotarata care sa scuture lanturile amortelii in care ne aflam in momentul de fata.

ni se tot spune ca incet, incet, avansam politic si economic. ce nu ni se spune este inspre ce avansam. dupa cum vad eu lucrurile, nu avansam intr-o directie stralucita. luminita de la capatul tunelului la noi sa stins. noua ni sa furat becul din tunel.

si atunci, evident, apelam la celebra “unde esti tu tepes?”, cand ar trebui sa cautam un tepes nou care sa faca ordine in tara asta.

poate sunt prea idealist cand cred ca se poate face ceva folositor si la noi, si cu noi. dar, totusi, speranta moare ultima. pana atunci: VIVA LA REVOLUCION

Advertisements

~ by Daniel Codrea on April 17, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: