papapapapapapa….papushe dragule, papushe!!!!!

Conditia umana. Suna pretentios cand iti dai seama ca se refera doar la niste linii directive generale pe care mai multi sau mai putini oameni le urmeaza in decursul vietii lor.

De ce , de pilda, atunci cand ai spune totul la cineva, dar acel cineva stii ca si maine e langa tine, tot amani momentul, pana cand te trezesti cu nu mai este langa tine? De ce? De ce ai siguranta prosteasca ca exista lucruri ce pot fi intelese doar din priviri si gesturi, cand acestea sunt atat de pline de semnificatii, in special pentru tine, incat nici tu nu le intelegi pe-deantregul?

Cred ca avem pretentii prea exagerate de la cei din jurul nostru, avem o indarjire ca lucrurile sunt asa cum le vedem noi. Cine ne garanteaza acest lucru? Nimeni. Nu au cum. Oricum, cred ca daca am ajunge la un consens am pica pe loc fulgerati de o “intelegere totala a naturii umane”. Nimeni nu vrea sa auda ca e guvernat de niste legi carnale sau psihice. Noi ne credem deasupra. Noi avem liber arbitru. Mai greu!!!!!

Omul poate sa aleaga…… poate o pereche de pantaloni dintr-un magazin (nu ca aici n-ar interveni vocea vreunei persoane de sex opus : cu asta ti-ar sta mai bine), deci omul face atatea alegeri de nu-si mai vede capul. Dar parca daca am sta sa le facem toate dupa bunul plac nu ar fi nici asa bine. La cine sa mai vezi incantarea in ochi ca aveti pareri comune, la cine sa mai gasesti bucuria ca stie mai bine, la cine sa servesti servitutea prefacuta?

Si totusi exista unii care pot sa isi imagineze toate acestea, care pot sa isi croiasca o lume imaginara de conversatii, senzarii, dorinte, alegeri. Care de fapt le fac toate de unii singuri, dar cred ca le fac prin prisma celor la care se gandesc. Hmmmmmm. Inca un pic si ma pierd si pe mine in sirul ideilor.

Deci dragilor: cand aveti ceva de spus, spuneti, nu va coditi, totul poate fi spus bine, cand aveti ceva de ales, alegeti, si fiti convinsi ca nu ati facut alegerea singur, cand aveti de ganditi, ganditiva, si la fel vor face si altii.

E misto conditia asta umana.

marioneta.jpg
Advertisements

~ by Daniel Codrea on January 18, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: