Mania sarbatorilor, sau maniacii sarbatorilor, en fin… di tate pt tatzi

“Avem di tate, avem valoare, avem cu ce ca sintem tareeeee!”

Cam asta ar trebui sa fie imnul periaodei dinainte de sarbatori, mai ales acuma iarna, cand parca tot omul, care tot anul a stat ascuns intr-un birou obscur sau mai stiu eu pe unde , iese sa cumpere, sa faca cadouri, sa ureze trela-lela, sa….. doamne-doamne.

Toata lumea ii un beculet colorat clipocitor cu sunet de mor tzantzarii.

Sa nu ma intelegeti gresit, nu urasc sarbatorile, chiar le ador. Sunt unul din putinele momente cand ai zile libere in care nu trebuie sa-ti bati capu cu probleme, cu etici, cu printzipii. Acu tre sa manci si sa bei. Dar parca si acestea au un cost, in afara de cel material, evidament!

Mai de dimineatza ascultam la radio cum ca cica exista o boala cei cuprinde pe cei care fac peregrinari pe la locurile sfinte – nu ma refer la corpul feminin, ci la celebrele locatii din Israel. Si ca aceasta boala apare in sapte etape. Dupa a doua oricum e ireversibila, dar important e sa stim ca sunt sapte. Acuma nu le mai tin eu bine minte pe toate dar era ceva de genu:

1. Oamenii devin foarte nervosi, artzagosi, blabla

2. Cauta solitutide, vor sa se desparta de grupul cu care au venit. (cum ziceam, deaci nu mai e cale-napoi)

3. -7. (Astea nu le mai tin bine minte – de’, varsta!) Cica incep sa cante psalmi si alte cantari cu doamne-doamne, incep sa-si faca toga din lenjeria de pat, umbla pe strazi si predica ceva de neinteles, si mai alte cateceva de care am uitat.

S-amu ma intreb si eu, de unde aceasta boala? Ca daca a ajuns deja pe mana psihologilor, care au categorizato ca ceva “manie divina” sau mai stiu eu ce, si cica deja s-au inregistrat un numar X de cazuri documentate, pai atunci deja intra in categoria boala, nu mai e barfa.

Asta sa ne fie o prezicere la ce ne asteapta?

Partea cu toga, vara, ar merge de minune, nu mai transpiri, tzis toate libere in vant, deci super Ok.

Da partea cu cantat psalmi si cu predicat in strada trela-lela, pai pentru asta eu cred ca-ti trebuie scoli inalte. Caci altfel ramai cu toga, da la berou, ca muncitorul de rand.
Dar oricum, cum ziceam, pe langa mirificele cantari ale podoabelor de brad si pe langa infinit ascultatele colinzi ale lui Hrusca, nimic nu mai poate surprinde, nu?

Daca mai aflati de ceva, dar CEVA acolo, care sa miste omu’, sa-mi ziceti si mie.

Advertisements

~ by Daniel Codrea on December 18, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: