Misoginism/ misandrie sau doar nesuportarea defectelor si a calitatilor “mai slabe”?

De multe ori am auzit referiri ca “ce misogin e asta”, “ce tampit e asta”, etc. legate de cate unul, altul, prezentatori sau oameni simpli care mai fac si ei cate un banc, o aluzie, o mica ironie, o poanta samd. la adresa femeilor sau a barbatilor.

Evident, in aceasta categorie nu vreau sa fie inclusi cei care denota deviatii de comportament si dezvolta atitudini ostile sau chiar mai grave fata de sexul opus. Avem si reprezentati ai categoriei respective, dar ii las pe seama psihologilor.

Eu vreau sa vorbesc de oameni care nu au nici o atitudine comportamentala gresita, care au prietene/ prieteni, iubite/ iubiti, dar care simt cateodata nevoia sa mai scoata si ei cate o persa despre cate cineva.

Daca aceste ironii nu pornesc dintr-o rautate ascunsa si nu scormonesc un fapt care nu ar trebui deranjat, nu vad de ce sa nu ii spui cuiva in fata ca s-a comportat ca o “tufa” in momentele in care a emis cate o perla sau a facut ceva ilar. Iarasi, aici nu trebuie vazuti doar cei care apar la TV, pe acestia oricum ii vezi, sau auzi despre ei de la prieteni. Mai sunt si cei din anturajul fiecaruia, vedetele grupurilor restranse de prieteni.

In orice adunare de oameni, trebuie sa fie cate un “mascarici”. Chiar daca acest rol este asumat pe rand de catre fiecare, sau exista o singura persoana care are aceasta titulatura, rolul in sine aduce anumite remarci ironice, sode. Aceste glume nu trebuie incadrate in randul misoginismului sau a misandriei. Cum am spus misoginismul si misandria se trateaza la psiholog. Glumele se trateaza intre prieteni la o bere.

Deci fetelor care va simtiti ofensate de glumele baietilor, sau baieti care va simtiti ofensati de glumele fetelor, mai lasati un pic din suparare, caci si voi faceti la fel cand nu voi sunteti cei vizati direct. Mai uitati-va si voi la reclama de la Sprite!!!

Iar celor care stiu sa savureze o gluma buna: “Let the party keep on rollin’!!!” <:-P

Advertisements

~ by Daniel Codrea on December 14, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: